20 Maig, 2019

Aprovat el segon Pla Nacional contra la Resistència als Antibiòtics (PRAN)

El passat 4 de març va ser aprovat el segon Pla Nacional contra la Resistència als Antibiòtics (PRAN) 2019-2021, elaborat pels Ministeris de Sanitat i Agricultura sota la coordinació de l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS).

Les accions prioritàries del nou PRAN donen continuïtat a les línies de treball de l’estratègia 2014-2018, amb l’objectiu de reduir el consum d’antibiòtics i disminuir la necessitat de recórrer a aquests tractaments en medicina humana i veterinària. El nou PRAN 2019-2021 continuarà amb l’enfoc “One Health”. Es desenvoluparan accions en els àmbits de salut humana, sanitat animal i medi ambient.

Les accions més destacades del nou PRAN en l’àmbit de la sanitat animal inclouen la millora de la vigilància del consumo d’antibiòtics veterinaris (projecte ESVAC), la millora de la vigilància de les resistències y l’ampliació del programa REDUCE, que promou l’ús prudent d’antibiòtics en el sector ramader.

http://www.resistenciaantibioticos.es/es