L’Agència Europea del Medicament (EMA) va publicar el passat 15 d’octubre el darrer informe ESVAC, on es mostra que els països europeus continuen reduint l’ús d’antibiòtics en animals.

Els resultats de l’informe confirmen la tendència a la baixa observada els darrers anys i demostren l’orientació de la UE i les campanyes nacionals que promouen l’ús responsable d’antibiòtics en medicina veterinària per combatre resistències estan tenint efectes positius.

La reducció en les vendes és el resultat dels esforços combinats de veterinaris, ramaders, estats membres de la UE, Comissió Europea i EMA.

Els resultats de l’informe ESVAC 2017 confirmen que les vendes totals d’antibiòtics a Europa va disminuir més del 32% entre 2011 i 2017. En particular, dues classes d’antibiòtics crítics en medicina humana han vist reduït el seu ús en medicina veterinària: les vendes de polimixines van caure un 66% i les vendes de cefalosporines de tercera i quarta generació van disminuir més d’un 20%.

Aquest darrer informe ESVAC presenta dades de 31 països. La participació en el projecte ESVAC ha crescut de manera clara, de 9 països el 2010 a 31 països el 2017, cosa que demostra el compromís dels països europeus per promoure l’ús prudent dels antibiòtics.

https://www.ema.europa.eu/en/documents/report/sales-veterinary-antimicrobial-agents-31-european-countries-2017_en.pdf